Dobro došao natrag, klupski nogomete

Kvalifikacije za SP su arhivirane na mjesec dana, igrači su se vratili u klupske svlačionice, pred nama je ludih deset dana klupskog nogometa.

Vikend donosi redovita prvoligaška kola, od utorka do četvrtka startaju europski kupovi, koji će se praktično spojiti s novim ligaškim kolom. Donosimo pregled najatraktivnijih nogometnih utakmica ovoga vikenda.
Petak, 20:30, Ligue 1: Bordeaux - Paris SG
Počinjemo večeras francuskim klasičnim derbijem. Žirondinci će opipati puls prvaku. Montpellier i Ajaccio su pokazali da se i protiv „Ibrinog letećeg cirkusa“ također može igrati i ne izgubiti. Bordeauxu je u prvom kolu gost bio Monaco i uspio odnijeti bodove pogocima u zadnjih deset minuta. Može li isto učiniti i PSG, iako su se u povratku s raznih reprezentativnih destinacija kompletirali samo dan prije utakmice? To su izazovi za velike, izazovi koje moraš biti spreman svladati. Bordeauxu treba jedan pravi rezultat kako bi „otkočio“ sezonu u koju je ušao klimavo, iako valja respektirati njegov vrlo težak raspored.
Subota, 15:30, Bundesliga: Bayern M. - Hannover 96
Branitelj svih naslova nalazi se u rijetkoj situaciji kada ne gleda s vrha ostatak bundesligaškog društva. Dva boda zaostatka za Borussiom više su za Bavarce stvar prestiža, nego neki realan problem. Uostalom, prvenstvo je tek počelo. Protivnik Bayernu je vrlo solidni Hannover koji je u četiri odigrana kola tri puta pobijedio i dolazi na Alianz Arenu sa samo bodom manje od domaćina. Ligaške runde uoči europskih izazova u Ligi prvaka (Bayern dočekuje ruskog prvaka CSKA) uvijek kriju potencijalne zamke.
Subota, 18:00, Serie A: Inter - Juventus
Popularni „Derby d' Italia“, klubovi koji su za sada na sto posto učinka. Historijski rivalitet je tu, a „Nerazzurri“ I „Bianconeri“ posljednjih godina su na suprotnim krajevima klatna forme i uspjeha. Kad je Juve izbačen u drugu ligu, počela je era Interove vladavine. No, od historijske „triplete“ traje pad, a počinje novi uspon „Stare dame“, po mnogima, apsolutno najjače nogometne družine na „čizmi“.
Subota, 18:30, Premiership: Eeverton - Chelsea
Obje ekipe su neporažene, ali četiri boda više stoji na Mourinhovom kontu. Everton dva kola nije zabio, poziv za Jelavića da se probudi. Everton nakon duljeg vremena bez Fellainija koji je preselio na Old Trafford, Mourinho je prikupio ekipu razasutu po svijetu tokom reprezentativne stanke. Vremena za pripremu nije bilo puno, no u planove za pokoravanje Premiershipa, „Special One“ je ukalkulirao pobjedu na ovom gostovanju.
Subota, 22:00, Primera: Villareal - Real Madrid
Povratnik u Primeru startao je besprijekorno: tri pobjede, od toga dvije u gostima - maksimalnih devet bodova. El Madrigal će gorjeti od želje za skalpom kraljevskog kluba. Koji će prvi put istrčati s megaskupim Baleom, ali možda bez CR-a i Isca. Real je također na stopostotnih devet bodova, nečija se serija prekida. Predponoćni triler za kraj sjajnog nogometnog dana.