Kup Konfederacija

Drugi polufinalni par Kupa Konfederacija u Brazilu čine reprezentacije koje su se prošlog ljeta borile za titulu šampiona Evrope, Španija i Italija.

Tog 1. jula 2012. godine "crvena furija" je pregazila Italijane ubjedljivim rezultatom 4:0 i potvrdila dominaciju na Starom kontinentu, a nema sumnje da bi Španci sada bili zadovoljni i znatno manjim trijumfom. Sa druge strane, Italijani sanjaju revanš, o čemu svjedoče i riječi selektora Španaca Visenteda Del Boskea.
"Polufinale Kupa Konfederacija je idealna prilika Italijanima za revanš za poraz u finalu Evropskog prvenstva. Biće teško opet ih savladati jer svi znamo ko su Italijani. Ipak, vjerujem u moj tim i plasman u finale. Želimo da zaokružimo trofeje na velikim takmičenjima", rekao je strateg Španije.
Kapiten italijanskog sastava golman Buffon smatra da su Španci favoriti, ali da Italija ima svoje adute u predstojećoj utakmici.
"Naš tim posjeduje veliki potencijal i sposoban je da se nadmeće sa velikim imenima španskog i svjetskog fudbala. Potrebno je da uđemo u utakmicu smireno i sa puno samopouzdanja, kako nam se ne bi ponovio rezultat iz prošlogodišnjeg finala EURO."