Liga prvaka

Dvadeset tri godine nakon pada Berlinskog zida Njemačka je ponovo podijeljena.

Ovoga puta na 'crvene' i 'crno-žute'. Na Bayern i Borussiju koji će večeras u Londonu donijeti odluku o novom europskom prvaku.
Ako je suditi prema posljednjim istraživanjima, svega 25 posto ispitanika u Njemačkoj će navijati za Bayern, dok će 56 posto bodriti Borussiju Dortmund.
Ostalima je svejedno ko će slaviti na Wembleyu. Međutim, 59 posto ispitanika je izjavilo kako će ipak pobijediti Bayern.
Svoje favorite imaju i brojne poznate osobe iz njemačkoj javnog života.
Tako će za Bavarce navijati legendarni njemački tenisačBoris Becker i boksački majstorVladimir Kličko, dok će Borussiju bodriti svjetski prvak u formuli 1Sebastian Vettel, te stolnoteniska zvijezda Timo Boll.
'Bayern će slaviti sa 3:1. Jednostavno je bolji,' poručio je Becker koji će Bayern bodriti s tribina Wembleyja.
'Bum bum Boris', kako ga zvali za vrijeme igračkih dana, bodrio je Bayern i u Muenchenu na lanjskom finalu, no na koncu se ipak radovao Chelsea.
'Ovoga puta nećemo uprskati,' dodao je Becker.
No, s njim se ne slaže svjetski prvak u formuli 1.
'Borussija će pobijediti sa 2:1. Bit će neizvjesno i dramatično, no slavit će mlada Borussijina ekipa', napisao je Vettel na svojoj internetskoj stranici.
Za Borussiju je i bivši njemački kancelarGerhard Schroeder, kao i višestruki europski prvak u stolnom tenisu Boll.
Zanimljiva je bila i reakcija najpoznatijeg njemačkog košarkaša i zvijezde NBA lige Dirka Nowitzkog koji je Bayernov navijač, ali mu je draga i Borussia.
'Držat ću palčeve i jednoj i drugoj ekipi,' odgovorio je diplomatski Nowitzki.
Njemačka premijerka Angela Merkel i predsjednik Joachim Gauck jedni su od rijetkih koji se nisu željeli izjasniti niti na jednu stranu.