Nije prekid karijere, ali...

Loše vijesti za Bayern i njemačku nogometnu reprezentaciju pristigle su iz američke savezne države Colorada, točnije grada Vaila, gdje je operisan stoper Holger Badstuber...

U subotu finale Lige prvaka igraju njemački klubovi Borussia i Bayern. Bavarcima je u nedjelju velikog finala iz SAD-a stigla nimalo ugodna vijest.
"Doktor Richard Steadman operirao je Holgera Badstubera. Zbog težine povrede igračev križni ligament nije više bio funkcionalan, te ga je bilo potrebno ukloniti. Prije nego li se rekonstruira novi, svi rezovi i "rupe" od operacije moraju zacijeliti. Dotada će Holger održavati svoju fizičku spremu s kondicijskim trenerom. Liječnici predviđaju povratak na teren za 10 mjeseci, a jedina dobra vijest je da povreda nije opasna po karijeru", stoji u službenom priopštenju Bayerna.
Badstuber (24) je prvotno povrijedio ligamente koljena u oktobru 2012. godine, te je otada podvrgnut dvjema operacijama i artroskopiji. Nijemac je produkt Bayernove omladinske škole, te je dosada ubilježio preko 100 bundesligaških nastupa za bavarski sastav, za koji je debitirao u sezoni 2009/2010.