Dogovorio se s Perezom

Dilema više nema, ako je suditi prema pisanju španskih medijima, u napadu Real Madrida od ljeta će igrati urugvajski golgeter Edinson Cavani.

Prema pisanju katalonskog "Sporta", nakon nekoliko sastanaka predsjednika Reala Florentina Pereza i Cavanijevog menadžera, Urugvajac je pristao da po završetku ove sezone zaigra za "kraljevski klub".
U njegovom ugovoru sa Napolijem, međutim, piše da će ga klub sigurno pustiti ako dođe ponuda od 63 miliona eura, ali su u Realu ubijeđeni da će ga dovesti i za manje novca.
Perez je, nakon uspješnog dogovora, riješio da uloži 50 miliona eura u ovaj transfer, kao i da put Napolija pošalje nekog od sadašnjih Realovih fudbalera, u zavisnosti ko će trebati klubu iz Napulja na kraju sezone, a ko će u istom momentu biti višak na Bernabeu.
PSG i Manchester City najprije su djelovali kao najbliži angažovanju Urugvajca, ali i pored ponuda klubova kojima gazduju šeici, on se odlučio za Real.
Cavani je na 121 utakmici u dresu Napolija zabio 93 gola, osvojio je i Kup Italije 2012., a godinu dana ranije bio je prvak Južne Amerike sa Urugvajem.