Težak put do vrha

Nogometaši Paris St. Germaina vodeća su ekipa na tabeli francuskog Le Championnata. PSG ima tri boda više od Lyona i šest više od Marseillea.

No, i Lyon i Marseille imaju utakmicu manje u odnosu na parisku ekipu, a u nedjelju će odraditi svoje duele 23. kola. Trener PSG-a Carlo Ancelotti je, pak, ovog vikenda u razgovoru s francuskim novinarima priznao:
"Kada sam dolazio u PSG i kada sam vidio koje ću igrače imati na raspolaganju mislio sam da će klub lako doći do naslova prvaka. No, gadno sam se prevario. Ovo je jaka liga u kojoj ima odličnih nogometaša i odličnih klubova. Put do naslova prvaka je strašno težak", rekao je Ancelotti i nastavio:
"Čujte, ovo nije moja već ekipa vlasnika. Oni su kupovali igrače na svoju ruku i situacija je ista kao u Chelseaju. No, ja se zbog toga ne osjećam loše. Dapače, dobro mi je, volim sada te kvalitetne igrači ukalupiti u pobjednički tim".
Ancelotti je kazao da će PSG jednog dana biti kao Manchester United. 
"Ovdje će biti stvorena kvaliteta i za budućnost. Ali, novcem ne možete odmah kupiti sve. Možete igrače, ali potom sve te igrače treba pravilno stopiti u tim. Tu nastupam ja i nadam se da napredujemo iz utakmice u utakmicu", kazao je Talijan. 
Dodao je da je sjajno što se ekipi pridružio David Beckham.
"On je profesionalac u svakom mogućem pogledu, može nam pomoći na hiljade načina", zaključio je Ancelotti.