POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA

Krajem prošle sezone Barcelona je krenula u veliki projekt rekonstrukcije stadiona Camp Nou, a sada je finaliziran datum povratka ekipe na svoj nogometni hram.

Katalonski velikan cijelu ovu sezonu igra na Olimpijskom stadionu Montjuic, a po rezultatima ekipa može se reći da im njihov stadion Camp Nou nedostaje jer je klub ispao iz Lige prvaka i nema realnih šansi da se okiti bilo kojim trofejem u Španiji.

No, povratak na Camp Nou se bliži. Uprava Barcelone odredila je datum povratka na svoj stadion, a u pitanju je nedjelja, 15. decembar 2024. godine.
  Odbor direktora Barcelone odredio je da će Spotify Camp Nou, kako će stadion nositi naziv, biti otvoren za svega 60 posto kapaciteta, što znači da neće svi navijači biti zadovoljni jer je stadion oduvijek bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

No, kada se završi finalna faza rekonstrukcije, kapacitet će se povećati na čak 105.000 sjedećih mjesta.

Prvobitni plan za povratak na kultni stadion označavao je 29. novembar na kalendaru, a u pitanju je datum 125. rođendana Barcelone. No, sada je datum pomjeren za nešto više od dvije sedmice. Kako prenose španski mediji, Barcelona će od ligaških čelnika tražiti da svoju utakmicu u La Ligi igra baš u nedjelju.

Kako bi stigli završiti sve radove u prognoziranom roku, iz Barcelone su od gradskog vijeća zatražili da produži dozvolu za vrijeme izvođenja radova. Tako se radovi od 6. aprila izvode od ponedjeljka do petka od 8 do 12 sati ujutro, a subotom od 10 do 12.