POSLIJE UPOZORENJA

Engleski nogometni klub Queens Park Rangers ukinuo je maskotu kluba, popularnog mačka Judea, zbog flerta s navijačicama tokom utakmica.

Zavodnik u kostimu dobio je otkaz nakon niza upozorenja u kojima mu je rečeno da prestane konstantno razgovarati s navijačicama na tribinama i nastavi sa svojim poslom.

Maskota QPR-a otkaz je dobila zbog flerta s navijačicama te je u potpunosti ukinuta za naredni period nakon što je nekoliko godina krasila stadion Loftus Road. Beskorisna su bila i brojna upozorenja iz utakmice u utakmicu.

Mnogi navijači voljeli su klupsku maskotu i neki su bijesni zbog otkaza te traže da Judea vrate na stadion Loftus Road. Međutim, to se za sada neće desiti.

"Mnogi su voljeli Judea, ali su se neki i žalili da se više trudio oko žena na tribinama, nego što je bodrio nogometaša. Uvijek je plesao s njima i pokušavao ih natjerati da mu daju svoj broj", navodi Sun.

Maskota je dobila nekoliko upozorenja, ali se nije promijenila tako da će biti ukinuta u narednom periodu za ovog člana Championshipa.