COPA LIBERTADORES

Užasne scene smo vidjeli na sinoćnjem susretu 1. kola grupne faze Copa Libertadoresa, južnoameričke verzije Lige prvaka, između argentinskog Rosario Centrala i urugvajskog Penarola.

Rosario je slavio rezultatom 1:0, a nakon utakmice domaći huligani su napali gostujuće igrače, a epilog svega te raskrvavljeno lice lijevog beka urugvajske ekipe Maximiliana Olivere.

Igrači Penarola su nakon utakmice krenuli pozdraviti svoje navijače, a prije nego što su došli do tribine na kojoj su oni bili smješteni, domaći huligani su iz zasuli kamenjem.

Jedan kamen je pogodio Oliveru u lijevi dio lica, a 32-godišnjaka je odmah oblila krv.

U naletu adrenalina Olivera je ustao i krenuo prema tribinama tražeći fizički obračun s domaćim huliganima, što su spriječili njegovi saigrači.

Srećom po Oliveru, prošao je bez težih posljedica, a nakon susreta delegatu je predat kamen kojim je nogometaš Penarola pogođen, te se očekuje žestoka kazna za Rosario.

Najblaža kazna koju argentinski klub može dobiti je igranje pred praznim tribinama, a moguće je i da im na nekoliko utakmica bude suspendovan čitav stadion, te budu morali krenuti u potragu za novim terenom na kojem će igrati domaće utakmice.