ODUŠEVLJENJE NA ANFIELDU

Nakon što su dva ključna čovjeka sportskog segmenta napustila Liverpool, čini se da su na Anfieldu pronašli zamjene za obojicu i da bi sve u narednih nekoliko mjeseci trebalo biti gotovo.

Ekipu Liverpoola napuštaju trener Jurgen Klopp i sportski direktor Jorg Schmadtke. Dupli je to gubitak za Liverpool, koji se tek treba navići na život nakon njemačkog stručnjaka koji je devet godina bio na klupi te će tu još biti samo do kraja sezone.

Navijači od prvog dana kao njegovog nasljednika silno žele Xabija Alonsa, a današnje udarne vijesti iz Engleske su im "muzika za uši", jer se ide u tom pravcu.

Naime, klub je pronašao sportskog direktora. Novi sportski direktor Liverpoola trebao bi stići iz West Hama, a u pitanju je Tim Steidten. Riječ je o kandidatu broj jedan, kojeg su svi britanski mediji već "smjestili na Anfield.

Prema navodima Daily Maila, on će preuzeti ulogu u Liverpoolu nakon završetka prijelaznog roka jer nisu željeli to učiniti tokom otvorenog transfer tržišta zbog poštovanja prema West Hamu. I sam Nijemac ne bi nikada odbio ponudu Liverpoola, makar ako je vjerovati engleskim medijima.

Kakve to ima veze s Xabijem Alonsom? Jednostavno je, Tim Steidten je radio u Bayer Leverkusenu zajedno s Xabijem Alonsom i zajedno su stvorili fantastičnu ekipu koja je trenutno na prvom mjestu u Bundesligi i s Bayernom se bori za senzacionalan naslov prvaka.

Steidten je veliki prijatelj s Alonsom i imao bi zadatak da ga dovede u Liverpool. Također, sadašnji sportski direktor West Hama odgovoran je za brojne sjajne transfere Bayera uključujući i dovođenje Floriana Wirtza.

O kakvom se transfer "majstoru" radi, dovoljno govori i da je tokom svoje ere u Werderu doveo mladog Kevina de Bruynea 2012. godine, ali i Sergea Gnabryja 2016. godine.