Šok u Engleskoj

Jurgen Klopp, trofejni njemački trener, na kraju sezone napustit će Liverpool.

Ovu vijest potvrdili su Redsi na svojoj zvaničnoj stranici, a navijači ovog kluba ostali su šokirani.

- Rekao sam ljudima u klubu već u novembru da napuštam posao na kraju sezone. Mogu razumjeti da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to prvi put čujete, ali mogu to objasniti ili barem pokušati objasniti.

Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim ekipu, volim osoblje. Volim sve. Ali to što donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je moram donijeti.

Kako da to kažem, ja sam na izmaku snaga, ponestaje mi energije. Sada nemam problema, očigledno, znao sam već duže da ću morati da to objavim u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro. Međutim, znam da ne mogu raditi posao opet, opet, opet i opet. Nakon vremena koje smo proveli zajedno i nakon svega što smo prošli zajedno, raslo je poštovanje prema vama, ljubav prema vama i najmanje što vam dugujem je istina. A ovo je istina - rekao je Klopp.

Klopp je u Liverpool stigao krajem 2015. godine. Od tada do danas osvojio je sve. Nakon što je 2018. izgubio finale Lige prvaka, iduće je godine postao prvak Evrope, a 2020. klubu je donio prvi naslov prvaka nakon 30 godina čekanja.

S Liverpoolom je osvojio po jedan trofej u svim takmičenjima u kojima je učestvovao (osim Evropske lige), a to su, uz Ligu prvaka i Premier ligu, još Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup, Fa kup, Liga kup i Community Shield.

Faktor