Transfer nagađanja

Kylian Mbappe (25) ulazi u posljednjih pola godine ugovora sa PSG-om.

Francuz će od juna biti slobodan igrač i napokon se bliži kraj transfer-sage koja traje već godinama. Svaki prijelazni rok, ali i češće od toga, piše se kako će pojačati Real Madrid, dok su ostali klubovi tek usputno spominjani kao moguće destinacije.

Španski mediji sada pišu da mu je Real prije godinu i pol dana, kada mu je prvotno istjecao ugovor s PSG-om, ponudio bonus od 130 miliona eura ako dođe odmah kao slobodan igrač.

Mbappe se nije na to odlučio nego je prihvatio ponudu pariškog kluba tešku 75 miliona eura po sezoni, ali je dobio i brojne druge benefite koji su naljutili navijače kluba.

Iako svi očekuju da će se mladi Francuz na ljeto ukazati u Madridu, a francuski portal Footmercato tvrdi da je to gotova stvar, neki mediji tvrde drugačije i najavljuju šokantni transfer u Liverpool.

Redsi su se i ranije pominjali kao moguća nova destinacija za napadača, ali nikad ovako ozbiljno.

- Kylian Mbappe nije impresioniran pokušajem Real Madrida da ga natjera na potpisivanje predugovornog sporazuma ovog mjeseca. Francuska superzvijezda želi dalje istražiti niz opcija, uključujući dolazak u Premier ligu kao slobodan igrač - navodi TimesSport.

Navodi se kako je engleski tim ima šanse zbog toga što Kylianova majka navija za Liverpool.

Faktor