IZ ČETIRI KLUBA

Nova 2024. godina je pred nama, a prema aktuelnim podacima, ovo je lista najskupljih nogometaša koji igraju u italijanskoj Seriji A.

Na vrhu liste su napadači Lautaro Martinez i Victor Osimhen koji vrijede po 110 miliona eura. Martinez je kapiten Intera i najbolji strijelac lige, dok je Osimhen najbolji strijelac iz prošle sezone. Nigerijac je nedavno produžio ugovor s Napolijem do 2026. godine i vjeruje se da klauzula o otkupu iznosi između 130 i 140 miliona eura.

Očekuje se da će i Inter uskoro objaviti produženje ugovora s Martinezom, no u njegovom slučaju neće biti klauzule o otkupu.

Treći na listi najskupljih igrača u Italiji je i nogometaš Milana Rafael Leao, koji vrijedi 90 miliona eura, no ima klauzulu u ugovoru od 175 miliona eura.

Četvrto mjesto zauzima Khvicha Kvaratskhelia (Napoli, 80 miliona eura), a petom slijedi Nicolo Barella (Inter, 75 miliona eura).

Tu su još Alessandro Bastoni (Inter, 60 miliona eura) i Dušan Vlahović (Juventus, 60 miliona eura), kao i Marcus Thuram (Inter, 55 miliona eura) te Theo Hernandez (Milan, 55 miliona eura).

Po 50 miliona eura vrijede Federico Chiesa (Juventus), Gleison Bremer (Juventus) i Federico Dimarco (Inter).