NAKON VELIKOG SKANDALA

I u novoj 2024. godini turska javnost ne prestaje da bruji o skandalu koji se desio u Saudijskoj Arabiji krajem prošle sedmice.

U Rijadu je otkazano veliko finale Superkupa Turske između Fenerbahčea i Galatasaraya pošto je izbio veliki politički skandal, a skandal će epilog dobiti na sudu.

Dok se u Turskoj na ovu temu mediji i šale "zahvaljujući" se Saudijskoj Arabiji što je ujedinila ljute rivale Fener i Galatu, Saudijci spremaju tužbu za Nogometni savez Turske na nadležnim sudovima u ove dvije države, ali će nakon toga ići čak i do Međunarodnog suda pravde u Hagu (Nizozemska).

Naravno, organizator utakmice kompanija Riyadh Season želi vratiti nazad novce koje je dala turskom Savezu za organizaciju utakmice, a radi se o nevjerovatnih 40 miliona eura.

Izvjesno je da će NS Turske morati vratiti navedeni novac Saudijcima jer utakmica njihovom krivicom nije odigrana na stadionu u Rijadu.

Podsjećamo, Saudijci nisu željeli dozvoliti nogometašima Fenerbahčea i Galatasaraya da na teren pred meč izađu u majicama s likom Mustafe Kemala Atatürka, osnivača moderne turske države, a čelnici istanbulskih giganata su se pobunili.

No, jasno je da su Saudijci imali utemeljenje za svoju odluku jer pomenute majice nisu bile nešto što je navedeno u ugovoru koji je sklopljen povodom organizacije ove utakmice.