NIJE SE OGLAŠAVAO

Turski nogometni reprezentativac Merih Demiral našao se na udaru tamošnje javnosti jer nije reagovao na dešavanja u Saudijskoj Arabiji.

U Rijadu je jučer trebala biti odigrana utakmica Superkupa Turske između Fenerbahčea i Galatasaraya, ali je ona odgođena jer im nije dozvoljeno da na teren izađu u majicama s likom Kemala Ataturka.
  "Ostao si bez teksta kada je riječ o Kemalu Ataturku, očekujemo tvoju reakciju", napisao je korisnik Twittera na što je brzo stigao odgovor Demirela koji je inače jedan od rijetkih turskih nogometaša koji nastupa u šampionatu Saudijske Arabije.

"Znaš da sam imao utakmicu u isto vrijeme, ali ti radiš ovakve stvari radi interakcije, Allah te prokleo", napisao je Demiral te se zatim obratio javnosti.
  "Bio sam na utakmici protiv Al Khaleeja u vrijeme kada se sve ovo dešavalo. Veoma je tužno što pokušavaju da naruše moj ugled kroz ovakve događaje. Turski Savez je organizator utakmice i oni nisu organizovali susret, nisam ja u pitanju", kazao je Demiral za Yağız Sabuncuoğlu.

Inače, Demiral je član Al Ahlija iz Saudijske Arabije od ljeta ove godine, a još je igrao za Atalantu, Juventus, Sassuolo, ALanyaspor, Sporting, Alcanenense te omladinske kategorije Fenerbahčea.

Za reprezentaciju Turske je u 41 odigranoj utakmici postigao dva gola.