Riješene brojne dileme u Ligi prvaka

Četiri grupe Lige prvaka došle su do kraja večerašnjim utakmicama, tako da smo pri kraju s raspletom u borbi za nokaut-fazu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.

Posljednju sinoćnju borbu za plasman u nokaut-fazu u direktnom okršaju vodili su Napoli i Braga, a na kraju je italijanski tim slavio na svom terenu rezultatom 2:0.

Napoli je i prije utakmice imao znatno veće šanse jer mu je odgovarao trijumf na domaćem terenu, ali i remi. Tu su stvari bile riješene već na poluvremenu kada su Napolitanci imali dva gola prednosti.

Prvi pogodak već u devetoj minuti bio je autogol Serdara Saatcija, da bi do odlaska na odmor Victor Osimhen pogodio za 2:0. To je bio i konačan rezultat tako da Napoli ide u nokaut-fazu iz grupe C.

U istoj ovoj grupi Real Madrid je slavio na gostovanju Union Berlinu rezultatom 3:2 i to nakon preokreta.

U 45. minuti Luka Modrić je imao šansu pogoditi s bijele tačke, ali mu je odbranio golman Uniona. U narednom napadu kazna na drugoj strani jer je iskusni Kevin Volland pogodio za vodstvo Berlinaca.

Nastavak donosi znatno bolju igru Reala i potpuni preokret kojeg je režirao Joselu s dva gola.

U grupi D imali smo direktan okršaj za prvo mjesto u grupi koje je vrlo bitno i donosi status nositelja za žrijeb nokaut-faze.

Inter je na svom terenu dočekao Real Sociedad, a susret je završen rezultatom 0:0 što je u potpunosti odgovaralo gostima iz Španije koji zahvaljujući boljoj-gol razlici dolaze do privilegovanog statusa u žrijebu nokaut faze.

U istoj ovoj grupi vidjeli smo uzbudljiv duel Salzburga i Benfice, a završen je pobjedom gostiju rezultatom 3:1.

Angel Di Maria je sjajnim golom direktno iz kornera doveo Portugalce u vodstvo nakon pola sata igre, da bi do odlaska na odmor Rafa Silva udvostručio prednost Benfice.

Do kraja je Luka Sučić samo ublažio poraz Austrijanaca. Za kraj, Arthur Cabral je pogodio za konačnih 3:1.

Benfica je ovom pobjedom izborila treće mjesto i nastavit će takmičenje u Evropskoj ligi, dok se Salzburg oprašta od evropskih takmičenja.

Rezultat i strijelci:

Grupa C:

Union Berlin - Real Madrid 2:3 (Volland 45+1', Kral 85' / Joselu 61', 72', Ceballos 89')

Napoli - Braga 2:0 (Saatci autogol 9', Osimhen 33')

Grupa D:

Inter - Real Sociedad 0:0

Salzburg - Benfica 1:3 (Sučić 57' / Di Maria 32', Silva 45+1', Cabral 89')