OVO MU NEĆE OPROSTITI

Nogometaši Barcelone su sinoć pobijedili Atletico Madrid rezultatom 1:0, a navijači Jorgandžija su imali poseban razlog biti kivni na strijelca pogotka Joaoa Felixa.

Dvadesetčetvrtogodišnji Portugalac je postigao pogodak u 28. minuti kada je nakon sjajne asistencije Raphinhe izašao sam pred Jana Oblaka i rutinski ga matirao.

Uobičajeno je da nogometaši koji postignu pogodak protiv svog bivšeg kluba odluče da ga ne slave kao znak poštovanja za prethodnog poslodavca, no Felix nije to učinio, već je burno proslavio pogodak.

On se popeo na reklame i raširio ruke, a nakon toga je otišao u zagrljaj saigračima, pa je poljubio grb Barcelone.

Da stvar bude još čudnija, Felix je igrač Atletico Madrida na posudbi u Barceloni, odnosno tehnički je još uvijek zaposlenik madridskog kluba.

Felixa većim dijelom i plaća Atletico, te će od njih ove sezone dobiti čak 1,5 miliona eura, dok će mu Barca ukupno isplatiti 400.000 eura, te nema sumnje kako mu navijači, a vrlo vjerovatno i čelnici Jorgandžija, ovu proslavu neće oprostiti.

Podsjetimo, Felix je najskuplje plaćeni igrač Atletica u historiji (125 miliona) i četvrti najskuplji ukupno u nogometnoj historiji iza Philippea Coutinha (145), Kyliana Mbappea (180) i Neymara (222).