ŠPANCI TVRDE

Španski list Sport objavio je da će hrvatski nogometaš Luka Modrić (38) narednog ljeta napustiti Real Madrid, s kojim mu tada i ističe ugovor, a karijeru bi trebao nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Imao je Modrić ljetos bogate ponude Saudijaca na svom stolu, ali odlučio ih je odbiti jer je želio još igrati na najvišem nivou. Ostao je Hrvat vjeran Kraljevskom klubu i odbio trogodišnji ugovor vrijedan 120 miliona eura koji su pred njega stavili Saudijci, ali sada se suočio sa surovom realnošću.

Naime, Modrić je počeo samo pet od mogućih sedamnaest utakmica Real Madrida ove sezone, a dvije je presjedio na klupi. U veznoj liniji Reala briljira mladi Jude Bellingham i očito su Madriđani Modriću našli zamjenu.

Ovaj veteran je trenutno tek četrnaesti igrač Reala po broju minuta. Sakupio ih je tek 647, a raspoređene su na 15 utakmica. Iza Modrića su po minutaži samo Fran García, Andrij Lunin, Brahim Díaz, Lucas Vázquez i Ferland Mendy, Éder Militao, Thibaut Courtois, Arda Güler i Dani Ceballos, što su uglavnom nogometaši koje muče povrede od početka sezone.

Pomenuti španski list Sport tvrdi da Modrić na ljeto ne želi prokockati novu priliku da zaradi milione u Saudijskoj Arabiji, gdje će otići kao slobodan igrač.

Modrić je u Real stigao 2012. godine iz Tottenhama za 35 miliona eura. Od tada je dres Madriđana nosio 503 puta, postigao je 37 golova i upisao 78 asistencija.