PREUZELA CARSTVO

Brazilska advokatica Rafaela Pimenta je nakon smrti Mine Raiole preuzela carstvo kontroverznog menadžera, a najveći fenomen među njegovim štićenicima je norveški napadač Erling Haaland.

Rafaela su sinoć na ulazu u VIP ložu Santiago Bernabeua prije utakmice Reala i Brage primijetili i prepoznali španski novinari te su se odmah pokrenule priče o genijalnom golgeteru.

Španci pišu o mogućem transferu Haalanda u Real idućeg ljeta, a viralna vijest o Pimenti na Bernabeuu širi se uz četiri važne napomene.

Naime, dok je Raiola bio živ, bio je nepoželjan u Realu, dok se za njegovu nasljednicu čuva mjesto u loži, a Španci dodaju kako će se idućeg ljeta aktivirati otkupna klauzula u Haalandovom ugovoru.

Klauzula vrijedi za klubove van Engleske koji će ga u tom prijelaznom roku moći kupiti za 180 miliona eura, dok je opće poznato i da Realu očajnički nedostaje napadač svjetske klase.

Inače, jučer je Real zvanično objavio da ni pod koju cijenu neće dovesti ili kupiti Kyliana Mbappea pa su mnogi mišljenja da Haaland onda jedini preostaje kao rješenje.

Podsjetimo, Haaland je u City stigao u ljeto 2022. godine u transferu vrijednom 60 miliona eura iz Borussije Dortmund, koji ga je prethodno doveo iz RB Salzburga za 20 miliona eura.