TEŽE JE BILO PROMAŠITI

Nogometaši Liverpoola ostali su bez dva važna boda na gostovanju kod renomeom najslabije ekipe Premier lige Lutona, a najzaslužniji za to je Darwin Nunez koji je ponovo priredio promašaj zbog kojeg je i trener Jurgen Klopp potpuno poludio.

Darwin Nunez je od dolaska u Liverpool promašio toliko šansi, da se mnogi s pravom pitaju da li zaslužuje biti najskuplje pojačanje u historiji kluba. Njegovi promašaji iz sedmice u sedmicu obilaze svijet, a ponovo nas je jučer iznenadio novim katastrofalnim potezom.

Promašaji na stranu, Darwin zna postići i sjajne pogotke i igra u dobroj formi ove sezone. Ipak, jučer ponovo nije imao svoj dan, a propustio je čak sedam prilika na gostovanju slabašnom Lutonu i njegov Liverpool remizirao je rezultatom 1:1.

Iako smo vidjeli dva pogotka, najzanimljiviji trenutak zabilježen je u 71. minuti. Mohamed Salah je glavom odigrao do Nuneza, a Urugvajac je prebacio gotovo potpuno prazan gol sa svega tri ili četiri metra udaljenosti. Bolja šansa od te nije se mogla ni zamisliti.

Promašaj pogledajte ovdje.

O kakvom se promašaju radi, najbolje govori reakcija njegovog trenera Jurgena Kloppa koji je potpuno poludio. Galamio je na Nuneza, a kamere su sve zabilježile.