Pružili podršku

Navijači španskog prvoligaša Rayo Vallecana poručili su da će i dalje na stadion unositi zastave Palestine kako bi izrazili "podršku narodu nad kojim Izrael provodi genocid", uprkos nastojanjima kluba i La Lige da im te zastave oduzmu.

- Bez obzira na to što vi u La Ligi odredili, bez obzira što klubovi i Rayo Vallecano prihvatili, vi niste nitko za kršenje našeg fundamentalnog prava na slobodu izražavanja - saopćila je navijačka grupa Bukaneros iz jugoistočne madridske četvrti Vallecas.

- Vi ne možete utišati povik jedne čitave četvrti: Palestina će pobijediti - poručili su preko društvenih mreža.

"Ogorčenje" u Vallecasu, mjestu s 400.000 stanovnika, uslijedilo je nakon utakmice prošlog vikenda između Rayo Vallecana i Real Sociedada. Na početku utakmice domaći navijači razvili su palestinske zastave, a također i gosti iz Baskije.

Na tribini su bila i dvojica Iraca, a jednom od njih je redar na poluvremenu oduzeo palestinsku zastavu.

- Ne znam zašto je redar to učinio, možda je smatrao da je on provocirao tom zastavom - rekao je jedan od navijača koji se u trenutku događaja nalazio nešto dalje.

Podsjetimo, navijači Real Sociedada među prvima su u Španjolskoj razvili desetke palestinskih zastava i uvzikivali "Sloboda Palestini".

- Mi ne ocjenjujemo načine na koje naši navijači izražavaju svoje mišljenje, sve dok je to izražavanje uz poštovanje, kao što je i bilo dosad - kaže klupski glasnogovornik Sociedada Jon Ander Munduate.

Faktor