LEGENDARNI ŠVEĐANIN

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je imao poruku za igrače koji su prihvatili veliki novac iz Saudijske Arabije i tamo nastavili karijeru.

Prethodnog ljeta je veliki broj poznatih i kvalitetnih fudbalera odlučio da ode u gore pomenutu zemlju, a Zlatan se ne slaže sa njihovim izborom.

"Ja sam imao ponude iz Kine i Saudijske Arabije", rekao je Ibrahimović u velikom intervjuu sa Piersom Morganom i dodao:

"Ali pitanje je šta vi zaista želite? Kakve ciljeve imate? Određeni igrači moraju završiti karijeru na velikoj sceni jer je to vrhunac vaše karijere. Morate ostati upamćeni po vašem talentu, a ne po onome što ste zaradili u karijeri. Ukoliko vas upamte na pogrešan način, zašto trenirate svaki dan? Ono po čemu nogometaši moraju biti prepoznati jeste naš talenat i to je ono prema čemu nas ljudi moraju pamtiti".

Ipak, Ibrahimović nema problem sa moralnom stranom odlaska u Saudijsku Arabiju jer je svjestan da je novac potreban nogometašima.

"Tako da mislim da određeni igrači koji dostignu određeni nivo, moraju se zaustaviti u određenoj fazi, a to je velika scena. Ne možete otići u slabiju ligu i završiti karijeru na drugačiji način, ali nekim igračima su bile potrebne situacije u kojima možete zaraditi mnogo novca jer nisu zaradili dovoljno", dodao je Zlatan i nastavio dalje:

"Ne, nemam problem sa moralnom stranom odlaska u Saudijsku Arabiju. Morate uraditi stvari za svoju porodicu, ko će vas osuđivati za pet ili deset godina kada budete imali zdrav i dobar život. Ništa nije besplatno, i vi ne radite besplatno. Ja ne radim besplatno, ne trebam novac, ali sam veoma skup. Gdje god da igrate fudbal, to je fudbal. Fudbal spaja ljude, to je san kojeg dijelimo, svi zajedno".