IGRA SUDBINE

U derbiju osmog kola španske La Lige Barcelona je na Olimpijskom stadionu pobijedila Sevillu sa 1:0, a odlučio je bizaran autogol Sergia Ramosa.

Igrao se 76. minut kada je 16-godišnji Lamine Yamal vratio povratnu loptu u peterac, a Sergio Ramos nespretnom reakcijom šalje je u svoju mrežu za trijumf Katalonaca.

Ovaj gol s dodatnim oduševljenjem proslavili su domaći jer ga je postigao nekada veliki rival iz Reala, a za njega se veže posebna koincidencija.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak iz 2016. godine na kojem je prikazano kako Ramos na teren Nou Campa izlazi držeći za ruku tada devetogodišnjeg Jamala, člana Barcelonine La Masije.

Yamal je 2007. godište, porijeklom je iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje i dijete je Barcelone. U stanju je da igra na desnoj strani ili kao centralni napadač, kao i iza napadača.

Zbog svog stila igre poredili su ga s Lionelom Messijem i važi za najveću nadu katalonskog kluba.

Inače, za prvi tim je debitovao prošle sezone u 32. kolu španske La Lige protiv Betisa kada je sa 15 godina ušao u historiju i postao najmlađi nogometaš koji je zaigrao za katalonski klub.