OTVORENA ISTRAGA

UEFA je otvorila istragu protiv Nogometnog saveza Rumunije zbog transparenta "Kosovo je Srbija" koji su okačili njihovi navijači na stadionu tokom susreta s najmlađom evropskom državom.

Utakmica Rumunije i Kosova u Bukureštu je prekinuta u ranoj fazi zbog divljanja domaćih navijača.

Rumuni su pjevali "Srbija, Srbija", "Kosovo je Srbija", bacali pirotehnička sredstva i istakli transparent na kojem piše "Kosovo je Srbija".

Kada je to sudija vidio, odmah je prekinuo utakmicu. Prekid je trajao oko 50 minuta, a igrači su ponovo morali na zagrijavanje i nastavilo se pri rezultatu 0:0.

Nakon što je utakmica nastavljena desio se još jedan incident kada su se igrači Rumunije i Kosova sukobili ispred tribine na kojoj su bili smješteni rumunjski ultrasi koji su ponovo počeli skandirati "Kosovo je Srbija".

Do kraja utakmice Rumuni su postigli dva gola i riješili utakmicu u svoju korist te tako ostavili Kosovo bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo.

UEFA je nakon dugo vremena odlučila otvoriti istragu zbog svih dešavanja na utakmici, a nema sumnje kako će Rumuni dobiti žestoku novčanu kaznu, te će najvjerovatnije jednu ili više utakmica morati igrati pred praznim tribinama.