SVE ZBOG PENALA

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti ljut je na hrvatskog nogometaša Luku Modrića što nije izveo penal za Kraljevski klub na gostujućem meču protiv Celte u okviru 5. kola La Lige.

Razlog zbog kojeg se Ancelotti naljutio leži u činjenici da je Modrić prepustio penal mladom Brazilcu Rodrygu, a ovaj nije pogodio, tačnije protivnički golman mu je pročitao namjeru. Iako je izborio kazneni udarac, Brazilac ga je promašio i to je Ancelotti jasno rekao.

"Hijerarhija izvođača penala se zna. Vinicius je prvi, a Modrić drugi. Kako je Vini ranije izašao povrijeđen, a Modrić je bio u igri, onda je penal morao pucati Luka. On to zna i morao ga je izvesti. Međutim, to je uradio Rodrygo. Ne znam zašto je Modrić to dopustio jer ne samo što zna da je on izvođač, nego sam čak to prije ovog penala poručio njemu, da on mora pucati. Igrači ne odlučuju ko izvodi penale, nego ja!", rekao je vidno razočarani Ancelotti.

Inače, Modrić ovaj meč nije počeo u prvoj postavi, već je u igru ušao pet minuta prije penala umjesto Aureliena Tchouamenija. I upravo to što je na klupi je vjerovatno jedan od razloga zašto nije želio da šutira penal.

Novinari su odmah Ancelottija pitali da li je ljut, jer im je bilo jasno kakve riječi je rekao.

"Jesam. Zato što je penal morao pucati Modrić i on to zna, ali ga je ipak izveo Rodrygo. Ponavljam, iako je hijerarhija poznata, a još sam ovaj put preko Valverdea poručio Modriću da on treba izvesti jedanaesterac. Ne znam zašto to nije uradio, ali svakako ćemo pričati o tome idućih dana", rekao je Ancelotti.

Bilo kako bilo, Real je sinoć slavio rezultatom 1:0, a jedini pogodak za Kraljevski klub postigao je Jude Bellinhham u finišu utakmice. Bio mu je to četvrti gol u tri odigrane utakmice u sezoni, a Real je ostvario sve tri pobjede.