EKLATANTAN PENAL

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su Wolverhampton rezultatom 1:0 u 1. kolu engleske Premier lige, a susret je obilježila i situacija iz sudijske nadokande kada nije dosuđen čist penal za goste.

U pokušaju da dođe do lopte, golman Manchester Uniteda Andre Onana očigledno je faulirao Sašu Kalajdžića, ali penala nije bilo.

Greška sudija Simona Hoopera i VAR tima koji su na Old Traffordu propustili dosuditi eklatantan penal za Wolvese izazvala je veliku polemiku, a čak se i šef sudijske organizicije Jon Moss izvinio treneru gostiju Garyju O'Neillu.

"Moss nam se izvinio zato što nije dosuđen penal. Svaka čast Jonu što je rekao da je to bila jasna i očigledna greška, kao i da ne može da vjeruje da sudija na terenu nije ništa dosudio, kao i da iz VAR sobe nisu intervenisali. Vjerovatno je to učinilo da se osjećam i gore, jer kada znaš da si u pravu, onda se osjećaš još gore što ništa nisi dobio. Mislim da smo zaslužili makar bod", rekao je nakon meča trener Wolverhamptona Gary O’Neil.

Inače, rezultat svakako ne oslikava pravu sliku na terenu, jer su gosti bili opasniji i bolji rival, ali Crveni đavoli su dosta sretno došli do bodova.

Vukovi su propustili niz dobrih prilika preko Cunhe, Sarabije i Fabia Silve, ali izvanredno je branio Onana i u nekoliko navrata je spasio domaći tim.

Kazna za goste uslijedila je u 76. minuti. Aaron Wan-Bissaka je ubacio loptu u šesnaesterac, a Raphael Varane je visoko skočio i pogodio za pobjedu Manchestera 1:0.