NIJE SE PROSLAVIO

Veznjak Barcelone i reprezentacije Obale Slonovače Franck Kessie napustit će ovaj tim u karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, a navodi se da će, nakon što je odbio ponude Juventusa i Tottenhama, karijeru nastaviti u redovima Al Ahlija.

Prema prvim informacijama, Barcelona će za transfer ovog igrača dobiti obeštećenje u iznosu od 15 miliona eura, a Kessie insistira da napusti klub jer je nezadovoljan statusom koji ima kod trenera Xavija Hernandeza.

Što se tiče ovog veznog igrača, on je prošle godine stigao u Barcelonu kao slobodan igrač iz Milana, no ukupno je za ovaj katalonski tim skupio 1.797 minuta. Nakon što je klub doveo Ilkayja Gundogana iz Manchester Cityja, jasno je da će Kessie imati još manju minutažu, a s tim u vezi odlučio se i na odlazak iz kluba.

Kessie će se tako pridružiti klubu koji je već u svoje redove doveo Riyada Mahreza, Roberta Firmina, Edouarda Mendyja Allana Saint-Maximina, a jasno, dobit će i bogat ugovor, znatno veći od onog koji su mu nudili Juventus i Tottenham.

Na početku prijelaznog roka činilo se da je samo pitanje trenutka kada će Kessie postati novi igrač Juventusa, iako je i Tottenham svim silama želio da ga dovede u svoje redove, no na kraju je poziv iz bogate Saudijske Arabije presudio i nakon samo jedne godine u redovima Barcelone, napustit će elitni evropski nogomet.

U junu ove godine, navijači Barcelone su zamjerili Kessiju što je na sebi nosio dres Bayerna i šorc, ni manje ni više nego madridskog Reala, najljućeg rivala Blaugrane.

Za Barcu je odigrao 28 utakmica na kojima je postigao jedan i namjestio jedan pogodak. Prije Barcelone nastupao je za italijanske klubove Milan, Cezenu i Atalantu, a ponikao je u Stelli iz Obale Slonovače. Dres reprezentacije svoje reprezentacije obukao je u 62 navrata.