BRAVO, MAJSTORE!

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko na fantastičan način debitovao je u zvaničnoj utakmici za Fenerbahče u pobjedi nad moldavskim Zimbruom rezultatom 5:0.

Džeko je već igrao za Fenerbahče i postizao golove, ali tokom pripremnog perioda u prijateljskim utakmicama. Večeras je imao priliku da se pokaže pred svojim navijačima prvi put i to je učinio na sjajan način.

Reprezentativac BiH postigao je gol i dodao dvije asistencije u sjajnom nastupu drugog pretkola Konferencijske lige.

Golijadu je otvorio Ferdi Kadioglu sjajnim golom u 11. minuti, a onda je Edin Džeko upisao prvu asistenciju tri minute kasnije. Dodao je nakon lijepog driblinga za Ryana Kenta i to je bilo vodstvo 2:0.

Poluvrijeme je završeno tim rezultatom, a Džeko svoj prvijenac postiže u 61. minuti. Yandas ga je spojio s golom, a Dijamant je bio miran u realizaciji i lako pogodio za 3:0.

Samo što se krenulo s centra, Džeko upisuje novu sjajnu asistenciju. Gurnuo je loptu u prostor za Sebastiana Szymanskog za 4:0. Već je tada bilo jasno da će Zimbru biti pregažen u Istanbulu.

Do kraja utakmice Fenerbahče je postigao i peti gol preko Joshue Kinga. Naš reprezentativac iz igre je izašao pet minuta prije kraja i dobio je velike ovacije s tribina Sukru Saracoglu stadiona.

Revanš susret igra se za sedam dana u Kišnjevu, a već sada je jasno da će Fenerbahče igrati treće pretkolo Konferencijske lige. Trener Ismail Kartal može rotirati igrače u uzvratnoj utakmici.