NAKON TRI I PO GODINE

Čelnici Manchester Uniteda se svim silama žele riješiti Harryja Maguirea, a sada bi i sam engleski reprezentativac mogao putem svojih agenata potražiti novi klub koji ga je spreman kupiti.

Maguire je nakon samo nekoliko mjeseci po dolasku u United iz Leicestera 2019. godine dobio kapitensku traku, no ubrzo je postao predmet ismijavanja navijača Crvenih đavola zbog nevjerovatnih kikseva koje je pravio na terenu.

No, i pored toga sakupio je 175 nastupa za United, iako ga je trener Erik ten Hag sveo na ulogu igrača koji većinu vremena sjedi na klupi.

No, sada je Ten Hag Maguireu zadao još jedan bolan udarac nakon čega je 30-godišnji štoper podijelio svoju tugu s pratiteljima na Twitteru.

"Trener me danas obavijestio da mijenja kapitena. Iznio mi je svoje razloge i iako sam lično ekstremno razočaran, nastavit ću davati sve od sebe svaki put kada obučem dres.
Želim se zahvaliti navijačima Manchester Uniteda za svu njihovu briljantnu podršku dok sam nosio traku.

Od dana kada sam preuzeo ulogu, prije tri i po godine, bila mi je ogromna privilegija voditi Manchester United, to je jedna od najvećih počasti u klupskom nogometu. Učinio sam sve što sam mogao da pomognem Unitedu da bude uspješan - na terenu i van njega.

Uvijek ću biti zahvalan Oleu Gunnaru Solskjaeru što mi je prvi dao odgovornost i želim uspjeh svakome ko je sada preuzme i poručujem da će imati moju punu podršku", napisao je Maguire.

No, nakon ovog poteza Ten Haga teško da ćemo više gledati Maguirea u dresu Uniteda, a najzainteresovaniji za njegovo dovođenje je West Ham.