ZA NAPAD NA TITULU

Nakon što je predstavio Edina Džeku, Fenerbahče se ne zaustavlja, već želi dodatno osnažiti svoj tim dovođenjem sjajnog brazilskog nogometaša Philippea Coutinha.

Fenerbahče u ovaj prijelazni rok ide jako, a cilj je samo jedan, konačno doći do titule prvaka Turske koja se čeka 10 godina, predugih za klub koji je u 28 navrata bio šampion ove zemlje.
Jučer je slavni istanbulski klub predstavio Edina Džeku. Reprezentativac Bosne i Hercegovine potpisao je dvogodišnji ugovor s Fenerom, ali se ova ekipa tu ne zaustavlja, već želi nastaviti sa velikim pojačanjima za narednu sezonu.

Prvi potezi su ostvareni i najveća želja turskog kluba u ovom trenutku je Brazilac Philippe Coutinho, koji bi tokom ovog prijelaznog roka trebao napustiti Aston Villu. Iako mu u timu iz Birminghama ne ide baš najbolje, definitivno bi Brazilac bio jedno od najvećih pojačanja u turskom nogometu ikada.

Coutinho je, podsjetimo, plaćen više od 130 miliona eura kada je 2018. godine prelazio iz Liverpoola u Barcelonu. Aston Villa ga je prošle godine dovela iz katalonskog kluba, ali je spremna da ga proda tokom ovog ljeta.

Brazilac s Lavovima iz Birminghama ima ugovor do ljeta 2026. godine. Međutim, navodno je trener Ville Unai Emery spreman da ga proda i to bi se uskoro moglo ostvariti, a koliko god ne bio u prepoznatljivoj formi, tokom decenije u evropskom nogometu pokazao je unikatno znanje i definitivno bi bio kapitalno pojačanje za Fenerbahče.

S obzirom na to da mu je tek 31 godina, Fenerbahče bi dovođenjem Coutinha bio "miran" na poziciji playmakera za narednih nekoliko godina.