MUNDO DEPORTIVO

Lionel Messi je nedavno, i pored obimnih pregovora s Barcelonom, odlučio karijeru nastaviti u američkom Inter Miamiju.

Messijev otac i menadžer Jorge je obavio razgovore s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom, činilo se da će se Argentinac nakon dvije godine vratiti na Camp Nou, no na kraju se to nije desilo.

Barcelona nije mogla dovoljno "očistiti" salary cap, a jedan od razloga za to je i odbijanje Ansua Fatija da napusti klub.

Trener Xavi ne računa na 20-godišnjeg Fatija koji je nazivan Messijevim nasljednikom, no nije opravdao očekivanja nakon jedne teške povrede.

Čelnici Barcelone su stavili Fatija na transfer-listu kako bi mogli dobiti dovoljno prostora u salary capu za dovođenje Messija, no mladi as je odbio odlazak, navodi Mundo Deportivo.

Fati je poručio čelnicima Barce putem svog menadžera Jorgea Mendesa da želi ostati u klubu i da mu ne smeta to što bi i naredne sezone kao i ove bio igrač koji ulazi s klupe.

Tottenham, Bayern, Manchester United i PSG su bili zainteresovani za njegovo dovođenje, no od prelaska u jedan od tih klubova neće biti ništa.

Fatijev ugovor vrijedi do ljeta 2027. godine. Transfermarkt ga je u oktobru 2020. godine procijenio na 80 miliona eura, a trenutna vrijednost mu je 35 miliona eura.