ČEKA NAS SPEKTAKL

Čekanju je došao kraj, a danas počinju posljednje borbe za veliko finale Lige prvaka, najveću utakmicu u evropskoj nogometnoj sezoni.

Duelom Real Madrida i Manchester Cityja na Santiago Bernabeuu danas će biti otvorena polufinala Lige prvaka. Za mnoge finale prije finala, Real i City će drugu godinu zaredom igrati dvomeč.

Prošle godine Real je u nevjerovatnoj završnici dvomeča izborio plasman dalje preko Manchester Cityja, koji je imao prednost tokom gotovo svih 180 minuta dvomeča. Ipak, Real je na kraju prošao dalje i osvojio titulu prvaka Evrope.

Bit će ovo idealna prilika da Građani Pepa Guardiole serviraju osvetu Realu. City važi za velikog favorita, kako u ovom dvomeču, tako i za osvajanje šampionskog pehara, a zanimljivi su koeficijenti svjetskih kladionica koje gotovo da ne daju šanse Realu za prolazak dalje.

Dok je na City kvota 1.25 da će proći u finale, na Real varira između 3.75 i 4.0.
Prvi susret Reala i Cityja zakazan je za večeras, a sudit će ga Arthur Soares Dias iz Portugala. Utakmica počinje u 21 sat.

Šta tek reći o drugom duelu. Sutra će na kultnom San Siru snage odmjeriti Milan i Inter u gradskom derbiju koji će donijeti finalistu Lige prvaka.

Bolja najava nije potrebna. Čak se sudbina poigrala pa će tako San Siro biti domaćin dvije polufinalne utakmice najvećih rivala godinu prije nego što bi trebalo početi njegovo rušenje, a kako bi Milano dobio još moderniji stadion.

Teško je reći ko će u tom duelu biti favorit. Ako je gledati širinu igračkog rostera i kvalitet s klupe, onda je to Inter. Međutim, Milan se već dvije godine bori s Interom na vrlo uspješan način i sigurno je da će Rossoneri sve dati da uđu u finale i bore se za osmu titulu prvaka Evrope.