ŽELE GA BROJNI VELIKANI

Napadač Karim Benzema je apsolutni predvodik Real Madrida koji i ove sezone bilježi dobre rezultate, ali je izvjesno da je francuski golgeter blizu kraja karijere.

Vrlo je moguće da mu naredna sezona bude posljednja u dresu Madriđana pa je Real već krenuo u potragu za adekvatnom zamjenom.

Kao jedan od glavnih kandidata pominje se Randal Kolo Muani, Benzemin sunarodnjak koji igra sezonu života u Eintrachtu iz Frankfurta.

Sjajnim partijama privukao je pažnju velikanima poput Bayerna, Manchester Uniteda i Chelseaja, a u utrku se uključio i Kraljevski klub koji Kolo Muanija vidi kao idealnu zamjenu za Benzemu.

Međutim, svjesni su i u Madridu da neće biti lako dovesti francuskog napadača, pogotovo jer Eintracht traži čak 100 miliona eura na ime obeštećenja.

Upitno je da li je iko od klubova spreman ponuditi toliku cifru, a dobro obavješteni novinari su ranije pisali kako je Real navodno spreman ponuditi 80 miliona eura.

Prema očekivanjima kluba iz Frankfurta, to je znatno manje od cifre koju oni zahtijevaju pa se čini da će ovo biti dugi pregovori.