LETJELE STOLICE, ČAŠE...

Nogometaši turskoj trećeligaša Balikesirspora poraženi su jučer na gostovanju kod Usakspora rezultatom 2:0 i vrlo lako bi mogli ispasti u četvrti razred turskog nogometa.

Porazom od direktnog konkurenta u borbi za opstanak ozbiljno su sebi ugrozili status u ligi, koju bi vrlo lako mogli napustiti na kraju sezone.

Igrači Balikesirspora su na ovom gostovanju imali podršku svojih navijača koji su bili bijesni i razočarani nakon novog poraza njihovog tima.
  Na kraju utakmice pokušali su čak utrčati na teren i obračunati se s igračima, ali je policija zaustavila eskalaciju sukoba i udaljila ih sa stadiona. Međutim, tu problemi nisu prestali.

Dok su njihovi puleni bili na iftaru u jednom restoranu grupa tih istih huligana je utrčala u ugostiteljski objekat i napravila pravi haos.

Prvo su ih verbalno napali zbog loših igara, a onda su i fizički nasrnuli na njih uništivši gotovo čitav inventar u restoranu.

Na snimcima koji su objavljeni na Twitteru vidi se kako lete stolice, tanjiri i escajg. Srećom vlasnici lokala brzo su pozvali policiju koja je uspjela da primiri napadače i neke od njih uhapsi.