SKANDAL U ŠPANIJI

U zadnjem odigranom El Clasicu prošlog vikend Barcelona je slavila protiv Real Madrida 2:1 i pobjegla na 12 bodova prednosti ispred Kraljeva u Primeri.

Međutim, izgleda da su ostali ‘repovi’ iza tog susreta.

Glavni sudija utakmice bio je Ricardo De Burgos Bengoetxea, a Realova klupska televizija Real Madrid TV objavila je četiri minute dug video s njegovim odlukama za koje tvrdi da su bile na štetu Kraljeva, prenosi N1.

Vrlo jasno ga se optužuje za pristranost u tom dvoboju, piše Sport i sve opisuju kao “skandal u španskom nogometu”.

“Nas ništa ne iznenađuje vezano uz sudiju koji svojim pogreškama uvijek šteti Madridu. Znali smo to. Kad sudi De Burgos Bengoetxea, uvijek igramo protiv dvanaestorice”, tvrde.

Ističu da je Sergi Roberto trebao dobiti žuti karton u 15. minuti, a onda da je nešto kasnije sudac propustio javno opomenuti i Roberta Lewandowskog.

“Kriterij mu je ovisio o dresu koji igrač nosi.”

Također, kažu i da susret nije trebao završiti ni Gavi zbog prekršaja, a nije dobio ni žuti karton.

“Dvojica sudija imala su zadatak izbaciti Real Madrid iz borbe za osvajanje lige. De Burgos i Soto Grado nisu propustili iskoristiti priliku da to naprave”, prenosi Sport.

Osvrnuli su se i na poništen gol Marca Asensia iz 81. minute.

“Svoju odluku opravdali su nekim crtama, povlačeći ih centimetar ovdje ili ondje, po oku, kako im je odgovaralo. Da bi uništili naše snove, priznali su Kessiejev gol nakon očitog prekršaja Lewandowskog na Carvajalu”, zaključuje se u analizi.