PROTIVNICI MU POMOGLI

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo oduševio je svjetsku javnost jer je saigraču Talisci, koji se bori za trofej najboljeg strijelca, prepustio šutiranje penala, a sada je otkrivena i pozadina ovakve odluke i kako je uopšte saznao te u konačnici se odlučio na takav potez.

Pri rezultatu 1:1 u 86. minuti dosuđen je penal za ekipu Al-Nassra, a cijeli stadion te svi oni koji su gledali utakmicu, očekivano, vjerovali su da će loptu u ruke uzeti Ronaldo i riješiti pitanje pobjednika.

Ipak, Portugalac je loptu prepustio saigraču Talisci, koji se bori za titulu najboljeg strijelac, a tamošnji mediji analizom snimka s utakmice ustanovili su i kako je došlo do te odluke.

Navodi se kako su pojedini nogometaši protivničkog tima rekli Ronaldu da se Talisca bori za titulu najboljeg strijelca prvenstva, nakon čega se Portugalac okrenuo prema saigraču te mu dao loptu i prepustio šutiranje penala.

Neposredno prije udarca, na snimku se može vidjeti Ronaldo kako prilazi igraču Al Abhe te mu se pozdravom zahvaljuje na sugestiji.

"Cristiano Ronaldo je poseban igrač i mnogo poštovan. Pokazao mi je veliko poštovanje kada mi je dao da izvedem penal. Mi smo porodica", rekao je Talisca nakon meča.

Trenutno je najbolji strijelac prvenstva Marokanac Hamdallah, koji igra za Al-Ittihad FC i postigao je 15 pogodaka, dok je Talisca na drugom mjestu s jednim pogotkom manje. Ronaldo je šesti najbolji strijelac i već je postigao devet pogodaka.