Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola ponovo se oglasio o mogućem oduzimanju trofeja klubu s Etihada nakon što je Premier liga podigla optužnicu zbog 115 kršenja finansijskih pravila.

City je pod ozbiljnom istragom koja traje već četiri godine, a jedan od mogućih scenarija je i odizmanje trofeja u posljednjih desetak godina.

O tome je ponovo pričao Pep Guardiola. Menadžer Manchester Cityja poručuje da momente, koje su igrači i navijači doživjeli, niko ne može oduzeti te da su ostvareni na fer i sportski način.

"Ti trenuci pripadaju nama. Apsolutno pripadaju nama, bez obzira na kaznu, pripadaju nama. Razmislite šta smo učinili, to niko ne može ukloniti", rekao je Guardiola.

Španski stručnjak se podsjetio dva kultna momenta koja će zauvijek ostati zapamćena u historiji nogometa. To su dvije titule Premier lige, ona kada je Sergio Aguero u 93. minuti posljednjeg kola protiv QPR-a donio trofej, kao i nesretni pad Stevena Gerrarda protiv Chelseaja, kada je City uzeo trofej ispred Liverpoola.

Upravo je Gerrardovu nesreću opisao na najzanimljiviji, ali i istinit način. Guardiola ističe da nije niko u Cityju kriv što se Gerrard okliznuo i omogućio Chelseaju pobjedu.

"Ništa se neće promijeniti, niko nam ih neće oduzeti. Postoje dobri i loši trenuci koje živimo i naravno da se ne mogu promijeniti. Gol Sergija Aguera... Ne znam jesmo li mi krivi što se Steven Gerrard okliznuo. Je li to bila naša greška? Svi trenuci koje smo preživjeli ovih godina zajedno, o svemu tome Premier liga će odlučiti. Znam šta smo osvojili i način na koji smo to osvojili. Znam koliko smo truda uložili", dodao je.

Podsjetimo, City je osvojio pet titula Premier lige, dva FA kupa i šest Liga kupova u periodu od 2009. godine.