NE ŠTEDE NOVAC

Ekipa Chelseaja spremna je napraviti najveći transfer u historiji kluba i dovesti Argentinca iz Benfice Enza Fernandeza za 130 miliona eura, javljaju mediji iz Portugala.

Zvanično najbolji mladi igrač Svjetskog prvenstva u Kataru i igrač koji je oduševio svojim nastupima u pohodu na treću titulu prvaka svijeta za Argentinu posljednjih dana se dovodi u vezi s mnogim najvećim klubovima svijeta, a na kraju će, gotovo izvjesno, karijeru nastaviti u klubu koji Benfici plati najveće obeštećenje.

Iako se spominjalo da bi se za njegove usluge prvobitno trebali boriti Manchester United i Real Madrid, u utrku se sada uključio i Chelsea i kako pišu mediji u Portugala, spremni su srušiti klupski rekord i platiti obeštećenje od nevjerovatnih 130 miliona eura.

Bivši veznjak River Platea prešao je u Benficu u prošlom prijelaznom roku. Međutim, njegovi nastupi u ligi i Ligi prvaka u kombinaciji s onim što je učinio tokom prošlog mjeseca, profilisali su ga u jednog od najtraženijih igrača svijeta.

Najskuplji transfer u historiji Chelsea bio je onaj kada su iz Intera doveli Romelua Lukakua za 113 miliona eura, a drugi najplaćeniji igrač je Wesley Fofana iz Leicester, kojeg su platili 80 miliona eura, kao i Kaija Havertza i golmana Kepu Arrizabalagu.