NAKON ISPADANJA

Nogometaš Chelseaja Kai Havertz odigrao je sjajan meč u pobjedi reprezentacije Njemačke protiv Kostarike, ali je na kraju bio utučen uprkos nagradi za igrača utakmice koju su mu uručili.

Havertz je ušao u igru u nastavku i s dva gola donio preokret svojoj selekciji protiv Kostarike. Na kraju je Njemačka slavila rezultatom 4:2, ali nedovoljno da se izbori nokaut-faza Svjetskog prvenstva zbog rezultata u duelu Japana i Španije (2:1).

Jasno je, svi u Njemačkoj bili su utučeni. Bilo je tu suza i emotivnih reakcija, a posebno se izdvaja fotografija na kojoj Havertz pozira s nagradom za najboljeg igrača utakmice.

Igrač Chelseaja je, gotovo uplakan, primio nagradu za najboljeg igrača utakmice, ali i pokazao da mu to ne znači mnogo jer je njegova reprezentacija šokantno ispala u grupnoj fazi Mundijala u Kataru.

Definitivno bi Havertz zamijenio ovu nagradu za prolazak svoje selekcije u osminu finala Svjetskog prvenstva, a fanovi i pojedini engleski mediji opisali su ovaj prizor kao "najtužniju fotografiju Svjetskog prvenstva".

"Ovo je najdepresivnija fotografija igrača utakmice koja je ikada viđena u nogometu. On ne želi biti tu uopće", navodi se u komentarima fanova na društvenim mrežama.