UŽIVA PITI COCA-COLU

Napadač Chelseaja Kai Havertz (23) otkriva da se nakon dolaska u Englesku pokušao hraniti "zdravo", ali da mu tijelo nije dobro reagovalo i da se nije osjećao dobro.

U razgovoru za Youtube kanal Ehrenpflaume, ovaj napadač koji je kao veliko pojačanje stigao iz Bayera u Chelsea kaže da se nakon dolaska u Englesku pokušao naviknuti na zahtjeve u profesionalnom sportu, ali da njegovo tijelo nije dobro reagovalo.

Priznaje da je "frik" (čudak), posebno kada je šećer u pitanju.

"Na početku smo u Londonu imali kuhara koji je svaki dan kuhao za nas, a ja se iskreno nisam dobro osjećao. Totalni sam čudak što se tiče šećera. Primjera radi, nakon utakmice sam popio Coca-Colu. Trebali su mi slatkiši jer mi oni daju snagu i energiju. Kuhar mi je rekao da prestanem s time, a kada sam prestao, tijelo mi nije dobro reagovalo", priznaje ovaj napadač.

Također kaže kako na poluvremenu jede gumene bombone i da mu to daje snagu.

"U Chelseaju smo imali nutricionistu koji je govorio potpuno suprotno. Rekao je da mi trebaju Fanta ili Coca-Cola, svaki dan jedno piće. Na poluvremenu jedem gumene bombone, Skittlese ili nešto. Nakon što sam ponovno počeo uzimati slatko, imao sam puno energije", dodao je Havertz.

Ovaj napadač je u ovoj sezoni postigao devet pogodaka u 37 odigranih mečeva za Chelsea, a u klub je došao 2020. godine za 80 miliona eura iz Bayern Leverkusena.

U prvoj sezoni za Chelsea postigao je gol u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja i tako donio titulu prvaka Evrope ovom timu.