NIJE SAMO NEYMAR

Francuski novinar Romain Molina objavio je razlog zbog kojeg je Kylian Mbappe ljut na čelnike PSG-a, a to su tri obećana transfera tokom ljetnog prijelaznog roka od kojih se na kraju nijedan nije desio.

On tvrdi da su čelnici PSG-a obećali Mbappeu da će tim naredne sezone biti snažniji za tri igrača: Roberta Lewandowskog, Milana Škrinjara i Bernarda Silvu, ali nijedan od spomenutih nije došao i to je razlog zbog kojeg je Mbappe razočaran njihovim obećanjima.

Mbappe, navodno, već u januarskom prijelaznom roku želi napustit PSG i karijeru nastaviti u drugom klubu, a posljednjih dana dobio je veliki broj kritika zbog svog ponašanja te su mu mnogi poznati nogometaši zamjerili što se ponaša "kao dijete".

Mbappe je do sada upisao 229 nastupa u dresu PSG-a i postigao 182 gola, što ga čini drugim strijelcem u historiji kluba iza Urugvajca Edinsona Cavanija.

Mbappe je već ljetos želio napustiti PSG jer je Neymar automatski aktivirao klauzulu u ugovoru i produžio saradnju s francuskim prvakom do 2027. godine.

Na kraju je Mbappe ipak produžio ugovor s Parižanima, a da bi ostao u francuskom klubu mobilizirani su svi nacionalni resursi, uključujući i predsjednika Francuske Emmanuela Macrona.