DOBRO JE PROŠAO

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo doživio je nezgodan udarac u nos tokom meča 5. kola UEFA-ine Lige nacija protiv Češke kada se u 14. minuti sudario s protivničkim golmanom.

U spomenutoj situaciji, Ronaldo je pokušao doći do jedne lopte i tom prilikom nije vidio da je golman Češke Vaclik istrčao s gol-linije, a uslijedio je žestok sudar u kojem je nešto deblji kraj izvukao portugalski nogometaš kojeg je golman Češke udario rukama u lice.

Da stvar bude gora, u toj situaciji Ronaldo je bio u velikom ofsajdu i šta god da se desilo iz spomenutog napada, VAR bi reagovao i to poništio.

Ronaldu se pomoć ukazivala dvije minute, bilo je i manjeg krvarenja, a nakon toga je utakmicu nastavio s flasterom na nosu.

Nekoliko minuta nakon toga, Ronaldo je imao veliku šansu da postigne gol, ali je iz izgledne situacije promašio loptu, što mu se rijetko dešava.

Ipak, Portugal je u finišu prvog poluvremena uspio doći do vodstva, a strijelac pogotka za 1:0 bio je Ronaldov saigrač iz Manchester Uniteda Dalot. Ubrzo nakon toga, njegov drugi saigrač s Old Trafforda - Bruno Fernandes, pogodio je za 2:0.