POKUŠAO SAKRITI SUZE

Brazilac Richarlison iza sebe ima noć za pamćenje u kojoj je na najbolji mogući način debitovao u Ligi prvaka, a onda i pokazao svoju emotivnu stranu.

Richarlison je u transferu vrijednom 60 miliona eura prešao iz Evertona u Tottenham tokom ljeta, a to mu je omogućilo i da ove sezone debituje u Ligi prvaka. Prvi meč u najelitnijem nogometnom takmičenju na svijetu pamtit će zauvijek.

Ovaj krilni napadač debitovao je s dva gola u pobjedi nad Marseilleom rezultatom 2:0. Oba gola postigao je u završnici, a onda pokazao svoju emotivnu stranu na kraju utakmice.

Kada su mu dodijelili nagradu za igrača utakmice, ugledao je oca koji je stajao na tribinama koje su bile najbliže do terena. Emocije su ga savladale i zaplakao je, a suze su brzo obišle svijet.

Richarlison je pokrio svoje lice kako ga ne bi gledali uplakanog, ali su kamere uhvatile svaki detalj.

Bivši reprezentativac Engleske Owen Hargreaves, koji danas radi kao stručni komentator, poručio je da je sasvim u redu da nogometaš pokaže emocije nakon noći kao što je prošla bila za Richarlisona jer je prošao nevjerovatno trnovit put od amaterskog nogometa u Brazilu do Lige prvaka.