PREMIERSHIP

Nogometaši Fulhama su napravili senzaciju i remizirali s Liverpoolom u prvom kolu engleskog Premiershipa rezultatom 2:2.

Fulham je iznenađujuće dobro otvorio susret i Liverpool se skoro isključivo branio prvih pola sata, a u 32. minuti je domaća ekipa povela sa 1:0.

Kenny Tete je ubacio sa desne strane, na drugoj stativi je Aleksandar Mitrović nadvisio Trenta Alexander-Arnolda i zakucao loptu glavom pod prečku Alissonovog gola za veliko slavlje domaćih navjača na Craven Cottageu.

Aktuelni viceprvak je jedinu priiku uprvom poluvremenu imao u 39.minuti kada je nakon sjajne akcije Luis Diaz šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je pogodio samo stativu.

U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio ponovo Fulhama kada je u 57. minuti Neeskens Kebano šutirao sa desne strane, ali je i on pogodio samo okvir gola.

Liverpool je potomdominitao, a Darwin Nunez je bio u centru svih napada Redsa. Najprije je u 63. minuti pokušao iz peterca petom postići pogodak, no golman Marek Rodak je sjajno odbranio.

Ipak, napadač Liverpoola je priliku za popravni dobio samo minutu kasnije kada je iz skoro iste situacije ponovo pokušao šutirati petom, ali je ovaj put pogodio za 1:1.

Liverpool je nastavio s napadima nakon izjednačujućeg gola, što je ostavilo prostora Fulhamu za kontre, a iz jedne je u 72. minuti Mitrović pao nakon duela s Virgiom van Dijkom, što je za sudiju Andyja Madleya i njegove kolege iz VAR sobe bio penal.

Upravo je Mitrović preuzeo odgovornost na sebe i izveo penal i pogodio za 2:1.

Liverpool je do novog izjednačenja stigao u 81. minuti. Alexander-Arnold je ubacio loptu u kazneni prostor, odbrana Fulhama je loše reagovala, a najbolje u gužvi pred golom Rodaka se snašao Mohamed Salah i pogodio za konačnih 2:2.

Liverpool je do pobjede mogao stići u posljednjim sekundama utakmice, no Jordan Henderson je sa 25 metara pogodio samo prečku.

Fulham - Liverpool 2:2 (Mitrović 32', penal 72' - Nunez 65', Salah 81')