VEŽITE SE, POLIJEĆEMO

Ljubitelji nogometa su dočekali i današnji dan - večeras počinju engleski Premiership i njemačka Bundesliga, dvije od pet najboljih evropskih liga.

Premiership će početi londonskim derbijem u 21 sat u kojem se sastaju Crystal Palace i Arsenal.

Titulu prvaka brani Manchester City, a glavni konkurent će mu biti Liverpool, baš kao i prošle sezone.

U borbi za Ligu prvaka bi trebali biti i Chelsea, Arsenal, Manchester united i Tottenham, dok će priliku iz drugog plana vrebati West Ham. Glavni kandidati za ispadanje su ujedno ekipe koje su i ušle u ligu - Fulham, Nottingham Forest i Bournemouth.

Bundesliga će početi pola sata ranije, a njemačko prvenstvo će otvoriti prvak Bayern koji gostuje kod Eintrachta u Frankfurtu.

Bavarci su superiorno osvojili titulu prošle sezone i čini se da se isti scenarij sprema i ove sezone uprkos tome što su ostali bez najboljeg strijelca Roberta Lewandowskog.

Ipak, ukoliko stvari ne budu najbolje funkcionisale u svlačionici Bayerna, Borussia Dortmund, Leipzig i Bayer Leverkusen su spremni uskočiti u borbu za titulu.

U ligu su se vratili Schalke i Werder i bit će lijepo ponovo vidjeti ih u društvu najboljih.

Od sredine novembra do pred kraj decembra slijedi pauza zbog održavanja Svjetskog prvenstva u Kataru, a i Premiership i Bundesliga se završavaju krajem maja iduće godine.

Utakmice Premiershipa gledatelji na Kosovu će moći gledati na kanalima Arena Sport, a Bundeslige na Sport Klubu.