Vraća se...

Romelu Lukaku, fudbalski reprezentativac Belgije i napadač Chelseaja, želi nazad u Inter i čini sve da se vrati u Milano za nekoliko mjeseci.

Ovu vijest danas je objavila ugledna Gazzetta, koja uvijek ima provjerene izvore.

Italijanski list navodi kako Belgijanac šalje poruke, da rade "telefonski i videopozivi", a navodno ni u Interu nemaju ništa protiv da ponovo sarađuju sa korpulentnim napadačem uprkos burnom oproštaju na odlasku prošlog ljeta.

Gazzetta piše da su kontakti kontinuirani, posebno s upravom Nerazzurra, koji sada za razliku od prije nekoliko sedmica "drugi brak ne smatraju nemogućim".

Lukaku bi u Inter mogao doći samo na posudbu, s obzirom na to da Chelsea ne može ni da prodaje, ni da kupuje igrače zbog sankcija koje su uvedene vlasniku Romanu Abramoviču.

Gazzetta piše da je Lukaku spreman da pristane na drastično smanjenje plaće kako bi opet obukao dres Intera. Trenutno u Londonu zarađuje 12,5 miliona eura godišnje (neto), a kako bi se vratio u Milano, trebao bi se odreći pet miliona eura, te pristati na plaću od oko 7,5 miliona koliko je imao prije odlaska u Chelsea.

Osim Lukakua, u Inter bi na ljeto mogao stići i Paulo Dybala, koji je na izlaznim vratima Juventusa. Ukoliko obojica stignu na Giuseppe Meazzu bili bi strah i trepet za protivničke odbrane.

U tom slučaju pitanje je kakva bi bila uloga našeg Edina Džeke, da li bi on izgubio mjesto u vrhu napada i da li bi uopće ostao u Interu.

Faktor