RAZMIŠLJA O OSTANKU

Francuski nogometaš Kylian Mbappe kaže da još uvijek nije odlučio gdje će igrati naredne sezone i da je sasvim realno da, iako to malo ko očekuje, ostane u PSG-u i produži ugovor s ovim klubom.

Mbappe se već mjesecima povezuje s prelaskom u Real Madrid, a podsjećamo da je PSG prošlog ljeta odbio ponudu od 180 miliona eura za ovog igrača vjerujući da će on produžiti ugovor i ostati vjeran ovom klubu.

Kako mu ugovor ističe naljeto 2022. godine, a sezona je polako na izmaku, tako svi vjeruju da će Mbappe gotovo izvjesno postati novi igrač Reala, no on tvrdi da to nije tačno i da još uvijek nije ništa odlučio. Također je rekao da je sasvim realna opcija i da ostane u Parizu.

"Još uvijek nisam donio odluku o svojoj budućnosti i svi to znaju. Razmišljam još uvijek šta da uradim, a postoje neki novi elementi i parametri o kojima razmišljam, pa s tim u vezi, vidjet ćemo gdje ću igrati naredne sezone. Pomoći će mi i moji roditelji. Da sam donio odluku, vjerujte mi, već bih je objavio", rekao je Mbappe i nastavio:

"Da li je moguće da ostanem u PSG-u? Naravno da jeste."

U ovoj sezoni Mbappe je odigrao ukupno 38 mečeva za PSG, a postigao je 28 pogodaka i upisao 20 asistencija.