MNOŠTVO SADRŽAJA

Navijači Chelseaja priredili su brojni sadržaj na utakmici protiv Newcastlea što bi trebao biti posljednji susret u eri Romana Abramoviča.

Chelsea je rezultatom 1:0 savladao Newcastle u duelu 29. kola engleske Premier lige. Slavlje navijačima donio je Kai Havertz golom u 89. minuti susreta.

Međutim, pristalicama kluba sa Stamford Bridgea ovo je bio poseban meč. To je najvjerovatnije posljednji duel u eri vladavine Romana Abramoviča.

Zbog veze s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom zamrznuta je imovina Abramoviča koji može prodati klub samo u slučaju da novac ne ide u njegov posjed. To će se najvjerovatnije desiti ubrzo tako da su navijači Chelseaja odlučili učiniti posebnim današnju utakmicu.

Na tribinama Stamford Bridgea istaknuta je velika ruska zastava s likom Abramoviča na kojem piše "Romanovo carstvo".

"Nemojte koristiti Chelsea za svoju politiku. Zauvijek Chelsea", pisalo je na transparentima navijača, dok su neki od njih obrisali logo generalnog sponzora kompanije Three koja se odlučila povući i raskinuti ugovor vrijedan 40 miliona funti godišnje.

"Ovo nije rat u koji su uključeni navijači", poručili su navijači Chelseaja također kroz transparente.

Jedan navijač Chelseaja je ispred stadiona u intervjuu poručio da mu je mnogo žao naroda u Ukrajini, ali da to ne bi trebalo dovoditi u vezu s navijačima aktuelnih prvaka Evrope.