MNOGO NERVOZE

Španska Marca javlja da je u svlačionici PSG-a nakon poraza od Real Madrida u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka rezultatom 3:1 došlo do fizičkog sukoba nogometaša ovog tima, a u kojem su učestvovali golman Gianluigi Donnarumma i Brazilac Neymar.

Poraz tima iz Francuske i ispadanje iz Lige prvaka, iako su tri od četiri poluvremena protiv Reala bili puno bolji tim, svima je teško pao u redovima ove ekipe, a nervoza s terena prenijela se i u svlačionicu, gdje je došlo do fizičkog sukoba.

Prema navodima Marce, do tučnjave je došlo između Donnarumme i Neymara, a sve je počelo tako što je Brazilac zamjerio golmanu iz Italije lošu reakciju i veliku grešku kod prvog gola. Tada je Donnarumma, podsjećamo, izgubio loptu, što je iskoristio Vinicius i odmah uposlio Benzemu, kojem nije bilo teško pogoditi za 1:1.

Italijan je nakon tog gola odgovorio Neymaru, nakon čega su ušli u žestoku raspravu, a onda je, navodi Marca, palo i nekoliko udaraca, prije nego što su se umiješali ostali saigrači i razdvojili ih.

PSG je i ove godine ostao bez prilike da se bori za Ligu prvaka, iako je to uvjerljivo najvažniji prioritet kluba, a veliki broj nogometnih zvijezda na jednom mjestu, slobodno se može zaključiti, na kraju im nije donio slavu kakvu su željeli.