NISU MU OPROSTILI

Jedan od najboljih golmana svijeta Gianluigi Donnarumma nakon više od pola godine progovorio je o kontroverznom napuštanju Milana, kluba koji mu je pružio šansu da stane među stative sa 16 godina.

Donnarumma, koji je debitovao sa 16 godina kada ga je Siniša Mihajlović gurnuo u "vatru", već više od pola sezone nosi dres Paris Saint Germaina.

Niko od navijača Milana nije očekivao da će napustiti besplatno matični klub kako bi prešao u PSG. Novac je bio ključ, a mladi golman je zaboravio koliko je mnogo Milan uradio za njega.

Sezona se bliži kraju, a popularni Gigio je prvi put progovorio o odlasku sa San Sira. U razgovoru za Gazzettu dello Sport tvrdi da mu je bilo veoma teško.

"Zauvijek ću biti zahvalan Milanu i navijačima. Nije bilo jednostavno napustiti klub prošlog ljeta i još uvijek navijam za Milan. Svi mene krive, ali niko ne zna da su mi u posljednjem telefonskom pozivu iz kluba rekli da su našli novog golmana", rekao je Donnarumma za Gazzettu.

Jedinica reprezentacije Italije i novi evropski prvak ističe da je uživao u pobjedi Milana protiv Intera.

"Pratim strastveno šta se tamo dešava. Često sam u kontaktu s bivšim saigračima i trenerom Piolijem. Sretan sam što Milanu ide dobro i nadam se da će tako izdržati do kraja. Gledao sam derbi protiv Intera i uživao u pobjedi", dodaje Donnarumma.

Golman je, podsjetimo, napravio veliki problem na inicijativu menadžera Mina Raiole. Tražili su od Milana veliki novac kojeg klub nije mogao osigurati.

Nakon što su Rossoneri odustali od mukotrpnih pregovora, okrenuli su se dovođenju Mikea Maignana, jednog od najvećih junaka odličnih igara Milana ove sezone.